Klik hier om het korte persbericht te downloaden (2019 MBD Persbericht – Kort)
Klik hier om het persbericht te downloaden (MBD 2019 Persbericht)
Klik hier om de poster te downloaden (MBD 2019 V1 A4 poster)
Klik hier om de plattegrond te downloaden (Overzicht Sponsors 2019)
Hier finden Sie die Pressenachricht 2019 zum downloaden

 

PERSBERICHT

Zaterdag 15 en Zondag 16 mei 2021,
Internationale Modelbouw Dagen te ELST (Gelderland)
Hét (gratis) evenement voor JONG én OUD

Voor de 10e keer op rij worden in Elst (Gelderland) op zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021 de Grote Internationale Modelbouwdagen georganiseerd. Dit evenement, dat 1 x in de 2 jaar georganiseerd wordt, trok 2 jaar geleden maar liefst meer dan 100.000 bezoekers naar Elst in de Betuwe. Ofschoon het weer af en toe te wensen overliet, waren de bezoekers laaiend enthousiast over de indrukwekkende presentaties van alles wat op modelbouwgebied te vinden was. Dit alles zorgde voor een fantastische happening. Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. Op een gebied van maar liefst 4 km2 vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van de modelbouw, kunt u genieten van allerlei shows op het gebied van modelbouw en presenteren diverse ondernemers op het industriepark “De AAM” hun producten. Bovendien kunnen kinderen bij de meeste attracties zelf actief aan de slag. Wat kunt u zoal verwachten:

 1. Doorlopende vliegshows met vliegtuigen, helikopters en drones, aangedreven door elektro- en brandstofmotoren of echte turbines. Dit alles is te vinden op maar liefst 2 vliegvelden nl. “Nimbus” en “De Aam”.
 2. Off-road auto’s in schaal 1:5, 1:8 en 1:10 die aangedreven worden door elektro- en brandstofmotoren. Crawlers in verschillende uitvoeringen.
 3. RC-trucks en -grondverzet machines uit Duitsland en Nederland in schaal 1:16. Deze vrachtauto’s en machines zijn te zien in de 3 gymzalen van het Westeraam. Bovendien kunnen kinderen hier zelf met vrachtauto’s rijden en een rijbewijs halen.
 4. Er zijn 4 grote trucks in schaal 1:4. Deze trucks zijn tussen de 3 en 5 meter lang en kunnen een gewicht tot 20 ton trekken!
 5. Tractor Pulling (radiografisch) met op zaterdag een wedstrijd Tractor Pulling.
 6. Drift auto’s: RC Drift auto’s.
 7. Radiografisch bestuurbare tanks en militaire voertuigen.
 8. Speedboten op de vijver “Aamse plas” en een echt Baywatch model. Modelbouwschepen in schaal op de plas “Westeraam” bij de Jumbo Maclean.
 9. Lego show. Men kan hiervoor terecht in de gymzalen van de volgende basisscholen: “De Wegwijzer”, “de Zon” en “Elstar”.
 10. Een echte hovercraft, waar 6 mensen tegen betaling in mee kunnen glijden/varen over de plas achter het bedrijvenpark “DE AAM”.
 11. In een echte helikopter kunt u rondvluchten maken richting Nijmegen of Arnhem, afhankelijk van de windrichting. Dit natuurlijk wel tegen betaling.
 12. Bezoekers kunnen ook zelf met een rc-auto rijden. Naast de deur van onze winkel ligt een demobaan waarop u zelf kunt kennismaken hoe het is om met een rc-auto te besturen.
 13. Quad rijden. Maak zelf eens een ritje met een quad. Tegen een kleine vergoeding is dit mogelijk!
 14. Tuning cars, boom cars, American cars
 15. HCC!m Modelspoorbaan. Het digitaliseren van uw modelspoorbaan. Tevens treft u in deze zaal een modelspoorbeurs aan.
 16. Kleiduiven schieten.

Bij de winkel van Hobma Modelbouw treft u diverse stands van fabrikanten met hun nieuwste producten aan. Wij hopen ook dit jaar weer op schitterend weer (de meeste demonstraties vinden in de buitenlucht plaats) en verwachten een grote toestroom van bezoekers. Er wordt rekening gehouden met een bezoekersaantal van ruim 100.000. Daarom vragen wij u zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken. De grote parkeergarage bij station ELST is gratis toegankelijk. Tijdens deze Internationale Modelbouwdagen rijden er doorlopend gratis bussen van en naar station Elst. Ook rijden er gratis pendelbussenrond over de Industrieweg Oost. Noteer daarom alvast in uw agenda:

zaterdag 15 en zondag 16 mei 2021
Grote Internationale Modelbouwdagen te ELST
Bedrijvenpark “ELST”
Toegang en Parkeren GRATIS
eveneens in de Parkeergarage bij het NS-Station Elst

Kijk voor actuele informatie op:

WWW.MODELBOUWDAGEN.NL